Vragen over zorg? Wij helpen!

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? We zijn benieuwd naar uw reactie!

Neem contact op

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen, neem dan contact op middels het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen?

Veel van uw vragen worden beantwoord in onze FAQ (veelgestelde vragen).

veelgestelde vragen

Zorg nodig, maar waar begint u?

Herkent u het? De zorg is zo complex dat u zich afvraagt bij welke loket u begint. Zorginkopen.nl helpt u op weg zodat u weet welke stappen u kunt doorlopen en waar u voor meer informatie terecht kunt.   

Uw zorgvraag als start

Pas wanneer er een concrete zorgvraag ontstaat gaan mensen op zoek naar hulp daarbij. Daarbij wilt u zo kort mogelijk wachten om hulp te krijgen bij de zorgvraag van u of iemand anders waarvoor u de zorg wil (laten) regelen. Een praktisch stappenplan helpt dan als leidraad. Die info kunt u vinden op zorginkopen.nl. Goed is om te weten dat wij geen advies geven over uw zorgvraag, maar u wel een beetje op weg kunnen helpen.

Vergelijken van zorgaanbieders

Het vergelijken van zorgaanbieders is in de praktijk best lastig. Over kwaliteit van zorg zijn vele studies gedaan en er is veel over gepubliceerd. Uw keuze voor een zorgaanbieder zult u wellicht al hebben gemaakt op basis van lokale bekendheid of ervaringen van anderen. Er is ook veel openbare informatie bekend, de meest bekende site hiervoor is ZorgkaartNederland.  Het is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun ervaringen met de zorg, de website is ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland. Via Zorginkopen.nl kunt u makkelijk zoeken naar ervaringen met een zorgaanbieder.

Vergelijken van zorgverzekeraars

Al voordat u zorg ontvangt betaalt u voor de zorgkosten in Nederland. Dit gebeurt onder andere via de maandelijkse premie van de zorgverzekering. U betaalt voor de basisverzekering, mogelijk ook voor een aanvullende zorgverzekering. Jaarlijks kunt u switchen van verzekering. Dat zal afhangen van de inhoud van het pakket aan verzekeringen en de kosten van de premie. Om dit te vergelijken kunt u gebruik maken van de vergelijkingsmodule op Zorginkopen.nl